Με την εκδήλωση λήξης το απόγευμα της Πέμπτης 8/10 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Fututre Library, «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη» που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης (στην αίθουσα του Α’ Ορόφου) στις 19:00 με την παράδοση των διπλωμάτων στα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης καθώς οι συμμετοχές στις καθημερινές εκδηλώσεις του προγράμματος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Τα παιδιά καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος γνώρισαν, μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, ανακάλυψαν τις τεχνικές μεγάλων ζωγράφων μέσα από τις δικές τους εργασίες, με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση της δημιουργικότητας. Τα παιδιά ανακάλυψαν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη.
Επιπλέον ήταν μία καλή ευκαιρία για τους μικρούς μαθητές να μπουν για πρώτη φορά στο χώρο της βιλιοθήκης, να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας της καθώς και να δανειστούν τα πρώτα τους βιβλία!

Με λίγα λόγια γονείς και παιδιά ανακάλυψαν τον κόσμο της βιβλιοθήκης από την αρχή, όπως ήταν και το σύνθημα του προγράμματος!

EDW_DEN_EINAI_VIVLIOTHHKH