Για τη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη που μέσω «φωτογραφικής» τροπολογίας, απαλλάσεται από πρόστιμα που τη βάραιναν όταν ήταν κρατική, κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Δικαοσύνης της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

«Δεν υπάρχουν νόμοι προσωπικοί» απάντησε ο κ. Καραγκούνης επικαλούμενος την τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος παραδέχθηκε ότι η επίμαχη τροπολογία αφορά τη ΣΕΚΑΠ συμφερόντων Σαββίδη. 

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτή που κυνηγάει την επιχειρηματικότητα αλλά που προστατεύει τις επιχειρήσεις και αυτούς που θέλουν να βγάλουν λεφτά στη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση είναι που κυνηγάει όποιον αποτολμά να επιχειρήσει, να επενδύσει και τελικά να επιβιώσει. Θα έπρεπε όμως η συγκεκριμένη τροπολογία να έρθει με τον σωστό τρόπο και με έκθεση από το λογιστήριο του κράτους» σημείωσε αιτιολογώντας της στάση της ΝΔ που επί των ημερών της δικής της κυβέρνησης  δηλαδή το 2013 η ΣΕΚΑΠ πέρασε στην ιδιοκτησία Donskoy Tabak του κ. Σαββίδη.

«Πρώτα απ’ όλα υπάρχει ένα ζητήμα κακής νομοθέτησης και ένα ζητήμα συνταγματικότητας. Δεν μπορείς να λες στη Βουλή , ο συγκυβερνήτης δηλαδή, ότι στην ουσία νομοθετούμε για τον κ. Σαββίδη. Δεν υπάρχουν νόμοι προσωπικοί Δεν υπάρχουν νομοθετήσεις ως προσωπικά χατίρια. Και μόνο που ειπώθηκε αυτό από την κυβέρνηση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον κ. Σαββίδη. Έχει να κάνει με τη νομοθέτηση της κυβέρνησης με απροκάλυπτο τρόπο λες και μπορούμε να νομοθετούμε για συγκεκριμένους ανθρώπους. Αυτά δε γίνονται σε δυτικές δημοκρατίες, γίνονται σε άλλα καθεστώτα» κατέληξε ο ο κ. Καραγκούνης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την ψήφιση της επίμαχης ψηφοφορίας απείχαν πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη Β. Ελλάδα. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Καράογλου από τη Β’ Θεσσαλονίκης και Γιώργο Κασαπίδη από την Κοζάνη, τον Γιώργο Καρασμάνη από το νομό Πέλλης, οι οποίοι έστειλαν με επιστολή την πρόθεση ψήφου τους, ενώ οι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας από την Ά Θεσσαλονίκης και ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος από το νομό Πιερίας δεν έστειλαν καν την πρόθεση ψήφου τους.