Πρόσβαση στη θάλασσα με τη βοήθεια του ειδικού καθίσματος SEATRAC θα έχουν και φέτος συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Το ειδικό μηχάνημα πρόσβασης ΑΜεΑ που παραδόθηκε πέρυσι από την Περιφεριειακή Ενότητα Πιερίας στο δήμο Κατερίνης (αντίστοιχο παραδόθηκε και στο δήμο Δίου Ολύμπου) πρόκειται να εγκατασταθεί και πάλι στην Ολυμπιακή Ακτή. Μόνο που για την επανεγκατάσταση απαιτούνται 3.500 ευρώ τα οποία θα πληρώσει φέτος ο δήμος της Κατερίνης, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Ντούρο.

seatrack

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης όπου συζητήθηκε το θέμα, όχι μόνο από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και από τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χρ. Κυραϊλίδη ο οποίος σημείωσε ότι στη σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι, όταν και ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, «δεν υπάρχει πουθενά ότι χρειάζονται 3.500 ευρώ για να το αποσυναρμολογήσει η εταιρεία και για να το ξανατοποθετήσει».   Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί άλλοι να βγαίνουν φωτογραφία και να διαφημίζονται και άλλοι να πληρώνουν. Να βγουν να πουν ότι δεν μπορούν να το πληρώνουν», αναφερόμενος προφανώς στην αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ SEATRAC

Τον προβληματισμό τους για την ανάγκη να πληρώσει ο δήμος και μάλιστα αυτό το ποσό για να ξαναλειτουργήσει εξέφρασε και η κ. Αλ. Νταρλαγιάννη από την δημοτική ομάδα του «Αλλου Δρόμου», όπως και ο Ν. Μακρίδης από τη «Νέα Εποχή». 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Απαντώντας στους συναδέλφους του ο κ. Ντούρος σημείωσε ότι είναι συμβατική υποχρέωση του δήμου στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που θα συναφθεί με την Π.Ε Πιερίας να πληρωθούν τα χρήματα αυτά, όχι στον εργολάβο του έργου αλλά στην Π.Ε όπου ανήκει προς στιγμήν το ειδικό αυτό κάθισμα. Πρόσθεσε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα περάσει στα χέρια και στην περιουσία του δήμου Κατερίνης ο οποίος θα έχει την καθολική ευθύνη της διαχείρισης.

Η εισήγηση του κ. Ντούρου για την πληρωμή της επανατοποθέτησης του ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Από την αντιπολίτευση υπερψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση καθώς και οι Ναβροζίδου και Σαρηγιαννίδης από τη Νέα Εποχή.