«Μαδαγασκάρη – πρόσωπα και εικόνες» – έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Ορφέα Χατζηιωαννίδη

orfeas

Ο ζωγράφος Ιωάννης Ορφέας Χατζηιωαννίδης

Πορτρέτα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Μαδαγασκάρης παρουσιάζονται στην ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Ορφέα Χατζηιωαννίδη που πραγματοποιείται στην Κατερίνη, από την Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.
Τα έργα εκτίθενται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη) στον 1ο όροφο, από 7 έως 13 Μαΐου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή, 7 Μαΐου και ώρα 19:00.
Ο καλλιτέχνης στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Μαδαγασκάρη – πρόσωπα και εικόνες», μας προσκαλεί σε μια γνωριμία με τους ανθρώπους της Μαδαγασκάρης, το μοναδικό νησί της Αφρικής, στο οποίο έζησε τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας στιγμές από την καθημερινότητα. Μάλιστα, ο ζωγράφος έχει άμεση σχέση με τη ζωή και τον πολιτισμό των κατοίκων του νησιού, καθώς η σύζυγός του είναι από τη Μαδαγασκάρη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σε καμβά, στα οποία ο Ορφέας εστιάζει στην ανθρώπινη παρουσία, αποτυπώνοντας το χαρακτήρα μέσα από τις κινήσεις των προσώπων, επιχειρώντας να απεικονίσει το συναίσθημά τους. Ως αυτοδίδακτος ζωγράφος χρησιμοποιεί ακρυλικά λάδια και ανάμεικτες τεχνικές, εστιάζει στο θέμα του με έντονα χρώματα, ακολουθεί κλασικές φόρμες, φλερτάροντας ενίοτε και με τα σύγχρονα ρεύματα της ζωγραφικής. Στα έργα του είναι φανερή επίσης η επιρροή του μεγάλου ζωγράφου Γκωγκέν, που τον εκφράζει τόσο στην τεχνική του όσο και στον τρόπο ζωής του.
Ο Ορφέας γεννήθηκε στον Σβορώνο Πιερίας. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ταξίδεψε για πολλά χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος και ασχολείται και με την κεραμική. Εργάστηκε στη Σαντορίνη και σε τουριστικές περιοχές ως ζωγράφος, φιλοτεχνώντας πορτρέτα και ως καλλιτέχνης του δρόμου.
Είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην γενέτειρά του.

«Μαδαγασκάρη – πρόσωπα και εικόνες»
Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) 1ος όροφος
Εγκαίνια: Κυριακή 7 Μαΐου – 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 7- 13 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 21:00