“Η παράταξή μας τάσσεται ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας Κέντρου Προσφύγων στην Πέτρα”, δήλωσε το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Εποχή”, Νίκος Μακρίδης.

Ενώ οι εργασίες στο ψυχιατρείο της Πέτρας έχουν ξεκινήσει και η μεταφορά των προσφύγων είναι ήδη σε εξέλιξη (με τους πρώτους 95 να έχουν ήδη  φθάσει στο Βαρικό) και το στρατό να έχει στήσει σκηνές στο γήπεδο της Χράνης,  ο κ. Μακρίδης υποστηρίζει ότι υπάρχει χρόνος να αποφασιστεί η επιλογή ενός άλλου χώρου

MAKRIDHS_GIA-PETRA “Δεν συνηγορούμε σε μια απόφαση που στηρίχθηκε στα επιχειρήματα ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης και ενός δημάρχου από άλλο δήμο – κάτι που παραδέχθηκαν στη συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών που έγινε την Κυριακή στο Δημαρχείο Κατερίνης- τόσο ο βουλευτής κ. Τζαμακλής όσο και ο κ. Χιονίδης”, δήλωσε ακόμη ο Νίκος Μακρίδης σημειώνοντας ότι ακόμη και η διοίκηση του δήμου βρέθηκε «προ τετελεσμένων γεγονότων».

“Από τους δημοσιογράφους έμαθα ότι είναι θέμα ωρών να εγκατασταθούν πρόσφυγες στο δήμο μας μέχρι να μεταφερθούν στην Πέτρα” πρόσθεσε και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι το παλιό ψυχιατρείο ίσως γίνει, όπως είπε, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα με 1200- και πλέον- άτομα εκεί.

“Έπρεπε να γίνει διαβούλευση και εφόσον δεν μπορούμε να αποτρέψουμε της δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας, να αποφασίσουμε από κοινού για ένα μέρος που θα μας βρει σύμφωνους όλους. Δεν είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε σε ένα μέρος, αρκεί να υπάρχει θέληση”, ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Εποχή” καλώντας τη διοίκηση του δήμου “να γίνουν όλοι μια γροθιά”. Πρότεινε μάλιστα να δημιουργηθούν τέτοιοι χώροι κοντά στην εθνική οδό σε εκτάσεις ιδιωτών που θα παραχωρήσουν έναντι αμοιβής.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την πρακτική της κυβέρνησης να φέρνει, όπως σημειώσε, προ τετελεσμένων γεγονότων, την τοπική κοινωνία, ο κ. Μακρίδης, που στις πρόσφατες εθνικές εκλογές υπήρξε επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον τρόπο που χειρίζεται το προσφυγικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πάνω απ’ όλα είμαι δημότης του δήμου Κατερίνης και δεν το κρύβω ότι βάζω πάνω απ’ όλα το καλό του δήμου μου και του νομού μου. Γι΄αυτό είμαι σε θέση να συγκρουστώ με τον οποιονδήποτε.”