Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνεται σε διψήφια νούμερα κλήθηκαν να σχολιάσουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Πιερία, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση φιλοξενείται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών παρουσιάζοντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προπορεύεται, όντας 14 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ (33%-19%). Μάλιστα στην ερώτηση αν θα ξαναψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, 4 στους 10 ερωτηθέντες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, απαντούν πως δεν είναι καθόλου πιθανό να ξανάψηφίσουν

“Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι καν φωτογραφία της στιγμής” δήλωσε ο Χάρης Τζαμακλής σημειώνοντας ότι «δε γνωρίζουμε σε αυτές στις δημοσκοπήσεις την ταξικότητα των ερωτηθέντων».

“Οι δημοσκοπήσεις έχουν συγκεκριμένα target groups. Μπορεί να ερωτήθηκαν για παράδειγμα οι κάτοικοι του Παπάγου ή οι κάτοικοι της Κηφισιάς. Δεν ξέρουμε αν ρωτήθηκαν οι κάτοικοι του Αιγάλεω ή του Περιστερίου για να δούμε πόση ταξικότητα υπάρχει” ανέφερε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Μπορούν- δε λέω ότι είναι- να είναι κατευθυνόμενες μέχρι και ποσοστό 95%. Κατά συνέπεια, επειδή εμείς είμαστε καθημερινά γειωμένοι με την κοινωνία, αυτή τη διαφορά προσωπικά ούτε τη δέχομαι, ούτε αν αύριο γίνουν εκλογές θα υπάρχει τέτοια διαφορά. Επιπλέον οι δημοσκοπήσεις δε μας επηρεάζουν, ούτε στην άσκηση του κυβερνητικού έργου, ούτε στην άσκηση των κοινοβουλευτικών μας καθηκόντων. Είμαστε καθημερινά στην κοινωνία η οποία βλέπει ότι ταξικά μεροληπτούμε και αυτό έχει ανταπόκριση στον κόσμο που επιθυμούμε να εκπροσωπούμε” κατέληξε ο κ. Τζαμακλής.

Επιλεκτικά «διαβάζει» τις δημοσκοπήσεις ο Στέργιος Καστόρης, σύμφωνα με τα όσα είπε αναφερόμενος σε αυτές που παρουσιάζουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ  σε «ελεύθερη πτώση».
“Υπάρχουν κομμάτια των δημοσκοπήσεων που τα λαμβάνουμε υπόψη μας όπως για παράδειγμα ότι την διαπραγμάτευση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την αποδέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας και είναι σίγουροι κατά συντρηπτική πλειοψηφία ότι αν αυτή τη διαπραγμάτευση την έκανε η ΝΔ θα ήταν πολύ χειρότερη”, ανέφερε συγκεκριμένα.